U bent hier: Home › Clubhuis & Banen › Banen

Banen

Gebruik banen

1)  Na het tennissen de banen goed slepen (behalve als je wegzakt in het gravel).

2)  Zodra het gaat regenen, de baan slepen. Als de baan gaat glinsteren, dan de baan verlaten en niet slepen.

3)  Bij sneeuw uiteraard NIET spelen (ook niet de baan schoonvegen).

4)  Als het vriest, mag er gespeeld worden (bijv. nachttemperatuur -8 naar dagtemperatuur -2 graden Celsius).
4a) Echter LET OP: Bij dooi zeker NIET spelen!!

• Na een nachttemperatuur van -3 à 0 graden Celsius is de kans groot dat de dagtemperatuur boven 0 komt en dan mag er de hele dag NIET getennist worden. Waarom is nachtvorst en dooi zo slecht voor de banen? De KNLTB heeft hier een kort artikel aan gewijd.  Klik hier om dit te lezen.

5)  Bij AFKEURING van de banen zal het toegangshek op slot gaan en hangt het bordje "Banen afgekeurd" net binnen het hek. Bij afkeuring van de banen wordt dit ook vermeld op de website van OTC, bij nieuwsberichten.

6)  VERLICHTING: In het kastje op de ‘veranda’ van het clubhuis hangt het bedieningskastje voor de verlichting. Om het licht in te schakelen druk je ongeveer 3 seconden op het knopje bij het nummer van de baan waarop je gaat spelen. Als je het knopje loslaat, gaat het indicatie-lampje branden als de verlichting aan is.
Na het spelen de verlichting weer uitzetten door ongeveer 5 seconden op de knop van uw baan te drukken, het indicatie-lampje zal nu uitgaan als u de knop loslaat.

We zijn er allen bij gebaat verstandig om te gaan met de banen!