U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Algemeen nieuws: Komt allen as. vrijdag naar de kerstborrel
   (11-12-2017)

Alle leden zijn van harte uitgenodigd voor de traditionele OTC kerstborrel. Vanaf 18.00 uur is iedereen van harte welkom. Dit is tevens de laatste borrel van Paul.

(Terug naar boven)


Algemeen nieuws: Voorjaarscompetitie 2018 - een update
   (08-12-2017)

Zoals reeds eerder aangegeven, is de Technische Commissie (TC) al druk bezig met de inventarisatie voor de voorjaarscompetitie. De meeste captains hebben inmiddels al aangegeven of ze doorgaan en in welke vorm en samenstelling. Sommige van jullie wachten nog op een antwoord van ons en sommigen dienen nog steeds een reactie te sturen aan ons.

Handig hierbij om te weten is:

- dat de inschrijving voor de competitie nog (steeds) niet is geopend, dit zal rond de Kerst pas plaatsvinden en dan 3 weken open blijven staan. We hebben dus nog even de tijd.

- dat we de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om eventueel wat banen van de buren te gebruiken voor deze competitie; ook dat zorgt voor wat vertraging aan onze kant om overal direct antwoord op te geven.

- dat zowel zondag gemengd 1 als zaterdag gemengd 1 nog steeds dringend versterking nodig heeft.

- dat de 8/9 competitie op de zondagmiddag nog genoeg ruimte heeft voor inschrijvingen.

Wij blijven uiteraard bereikbaar voor vragen etc, via TC@oranje-tc.nl

Groet van Edward Meijer en Michiel de Haas

TC van Oranje TC

 

(Terug naar boven)


Algemeen nieuws: Ledenadministratie even uit de lucht
   (02-12-2017)

OTC gaat o.a. de ledenadministratie overzetten op een ander systeem. Daarom is de ledenadministratie tot medio januari gesloten. Het duurt dus even voordat u een reactie ontvangt. 

(Terug naar boven)


Algemeen nieuws: Informatie avond
   (21-11-2017)

Op maandagavond 20 november jl. heeft in het clubhuis een informatie-avond plaatsgevonden, waarbij het bestuur tekst en uitleg heeft gegeven over de onderwerpen pacht van het clubhuis en de ontwikkelingen bij onze buren en de rol van OTC daarin. Het was een zeer goed bezochte avond, heel fijn om te weten dat zoveel leden zich het belang van de club aantrekken!
 
Het bestuur heeft onder meer kritische vragen gekregen over het vertrek van Paul (en Constanze). Paul is door velen als zeer vriendelijk ervaren en zijn vertrek roept vraagtekens op. De goede aspecten van Paul heeft het bestuur altijd onderschreven. Kritische aandachtspunten zijn echter niet voldoende aangepakt naar de mening van het bestuur. Paul heeft uit eigen beweging opgezegd. Het bestuur respecteert dat, de conclusie is getrokken dat aan beide zijden niet aan de verwachtingen werd voldaan. Het bestuur heeft inmiddels samen met een klankbordgroep een nieuwe pachter gezocht en gevonden: Carola van Nispen tot Sevenaer.  
Vastgesteld is dat het bestuur beter kan communiceren naar de leden over de samenwerking met de pachter. Voortaan zal elk kwartaal worden geëvalueerd (samen met de klankbordgroep) en zullen de conclusies zoveel mogelijk worden gedeeld met de leden.
Op 15 december a.s. is er in het clubhuis vanaf 18.00 uur een gecombineerde kerstborrel/afscheidsborrel van Paul en Constanze. 

Het andere onderwerp dat het bestuur bezighoudt, zijn de ontwikkelingen bij de WW en bij HVV/HCC, onze buren. Feit is dat HVV/HCC een interne  commissie ontwikkeling heeft gevraagd plannen te presenteren voor het uitbreiden van de vereniging, waarbij onder meer de wens is een extra groot grasveld neer te leggen. Daarbij zijn de terreinen van OTC en WW ingemeten en zijn tekeningen gemaakt om bepaalde door HVV/HCC gewenste ontwikkelingen te schetsen. Daarbij is HVV/HCC in gesprek met de eigenaren van het park OTC en de WW en hebben naar verluidt een intentieovereenkomst gesloten voor mogelijke koop van onder meer ‘ons’ park. Daarbij is benadrukt door HVV/HCC dat eventuele plannen geen doorgang zullen vinden zonder toestemming van OTC en dat aan de identiteit en waarde van OTC veel belang wordt gehecht.
OTC is zelf, zoals velen weten, al lang in gesprek met de heer Kröner, eigenaar van ons park, om ofwel een minder knellende huurovereenkomst overeen te komen, óf het park zelf te kopen. Die onderhandelingen worden door de activiteiten van HVV/HCC doorkruist. Uitgangspunt van OTC is dat de vereniging op haar plek wenst te blijven, gesprekken over alternatieven slaat het bestuur echter niet af. Het bestuur heeft een werkgroep geformeerd om de gesprekken te vervolgen en de alternatieven te bekijken en zal ook externe expertise inschakelen voor zover mogelijk. Ondertussen behoudt OTC uiteraard haar rechten voortvloeiende uit de huurovereenkomst en zet het bestuur vol in op een prachtige tennisperiode aan de Van Zaeckstraat!

Tot zover een verslag van de informatie-avond. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook altijd bij het bestuur terecht.
 
Sportieve groet,
 
Het bestuur

(Terug naar boven)


Algemeen nieuws: Succesvolle OTC Trainingsweek werpt vruchten af!
   (22-10-2017)

De oplettende bezoeker van Oranje T.C. kon afgelopen week niet om ze heen: Het enthousiaste zestal jonge mannen dat afgelopen week, in de herfstvakantie, onder bezielende leiding van trainer Richard de OTC Trainingsweek doorliepen. Er werd ’s ochtends pittig getraind op OTC, gevolgd door een gezellige gezamenlijke lunch op de club, om vervolgens door naar T.V. Delfste Hout te gaan om in verschillende onderdelen deel te nemen aan het 27ste Rozema Open Indoor Jeugdherfsttoernooi.
 
En wat een succes, op en naast de baan. Er werd hard getraind, en veel wedstrijden gespeeld. Soms was daar een traantje, om vervolgens opgevangen te worden door de rest, maar er werd vooral veel gelachen. Bovenal werd er veel geleerd, want een toernooi spelen blijkt toch een vak apart. Met name de jongste jeugd leerde veel over het doseren van energie gedurende een toernooidag, omgaan met een wedstrijdleiding, toernooi-eigen regels en meer onbekends en omgaan met teleurstelling en hoe te herpakken. Al met al een zeer leuke en rijke tenniservaring, en iets wat moet uitgroeien tot nieuwe OTC traditie.
 
Op de baan waren de jongens op zichzelf aangewezen maar naast de baan was daar altijd Richard, als rots in de branding. Samen met de spelers werd vooraf een wedstrijdplan opgesteld, en na afloop werd samen en in alle rust de wedstrijd geanalyseerd. Richard’s bijzondere rol ontging ook de toernooiorganisatie en andere ouders niet. Tijdens de prijsuitreiking werd hij volledig verdiend en onder luid applaus in het zonnetje gezet, als ‘Ouder van de Week’. Een trainer om trots op te zijn!
 
En ook de spelers gingen niet met lege handen naar huis. Zo pakten Daan en Bruno fraai ‘zilver’ in de Dubbel Groen 1, wist Casper de derde plaats te bemachtigen in de Enkel t/m 12 jaar, pakte Floris de hoofdprijs in de Enkel Groen 2, wonnen Hidde en Just de verliezersronde in de Dubbel t/m 17 jaar en was Hidde finalist in de verliezersronde Enkel t/m 14 jaar.
 
Mannen gefeliciteerd, Richard grote dank!

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)

 

 


Ogenblik a.u.b. ...