Oranje Tennisclub
Inloggen:

U bent hier: Home › Jeugd › Jeugd Algemeen

Jeugd Algemeen

OTC heeft een jeugdafdeling met ongeveer 230 jeugdleden in een leeftijdsopbouw van 7 tot 18 jaar. De organisatie van de verschillende activiteiten voor de jeugd wordt georganiseerd en gecoördineerd door de Jeugdcommissie (JC) met behulp van het jeugdbestuur.

OTC is vooral een buurt-, vrienden- en familieclub; de meeste jeugd woont in de buurt en heeft familie en/of vrienden die ook lid zijn. Aanmelding kan via deze website onder het kopje ledenadministratie.

Taakverdeling Jeugdcommissie
- Annemarie ter Haar: voorzitter
- Marlijn van Gellicum: secretaris
- Meike de Haas: zondagcompetitie (rode en oranje bal)
- Stephanie Basters: zondagcompetitie (rode en oranje bal)
- Katja Op de Coul: woensdag- en zondag competitie
- Hedy Frank: woensdag- en zondag competitie
- Florentine Molkenboer: contactpersoon TennisTops (trainingen) en Tenniskids. Tevens bestuurslid voor de jeugd.

Tennistops
Jan-Rienk van de Poel is wel bekend bij jullie, hij geeft namelijk al jaren les op OTC. De samenwerking is tot stand gekomen om de selectie (jeugd-)spelers van de clubs beter te kunnen voorzien in haar behoeften. Omdat Tennis TOPS ook de lessen verzorgd op T.V. De Delftse Hout enTV FullSpeed is het mogelijk om de leerlingen die niet geplaatst kunnen worden op hun eigen club in andere groepen onder te brengen.

Voor de recreantenleerlingen zijn er ook meer mogelijkheden; omdat we met meerdere trainers werken kunnen zij iedere dag terecht voor tennislessen. Alle trainers zijn gediplomeerd en hebben minimaal hun Trainer A-licentie. Florentine Molkenboer, al jaren actief op OTC,  houdt zich bezig met de coördinatie en indeling van de trainingsgroepen.

Verder werken wij nauw samen en worden goed ondersteund door de Jeugd Commissie en Technische Commissie. Naast het verzorgen van de tennislessen willen wij meer betekenen voor de club. Zo organiseren wij Jeugdtrainingsweken en zijn wij bezig met het opzetten van selectietrainingen.

Het Jeugdbestuur
Een groep actieve jeugdleden zit in het Jeugdbestuur. Dit jaar zijn dat Claire de Graaf, Paulien van der Meer, Roos Vliegen, Stephanie Zaaijer en Jan d'Engelbronner. Het jeugdbestuur organiseert o.a. het paaseitjestoernooi (inclusief warming-up), evenementen voor de jeugd en het jeugdkamp in samenwerking met de jeugdcommissie. Daarnaast helpt het jeugdbestuur de jeugdcommissie waar nodig.

Toernooien
De jeugdcommissie en de trainers vinden het belangrijk dat er wedstrijden gespeeld worden. Daarom hopen we dat de kinderen zoveel mogelijk meedoen aan toernooien. Van de betere spelers wordt verwacht dat ze minimaal 3 toernooien spelen en meedoen aan de Onderlinge. Een uitdraai van de toernooien hangt in het clubhuis.

De Onderlinge
Elk jaar wordt de Onderlinge georganiseerd, dit is een van de hoogtepunten van het seizoen en staat open voor alle leden.

Er wordt in 2 hoofd-categorieën gespeeld:
- Jeugd I voor kinderen van 12 jaar tot 18 jaar
- Jeugd II voor kinderen tot 12 jaar/13 jaar (basisschool)

De onderdelen zijn meisjes- en jongensenkel, gemengd-, meisjes- en jongensdubbel. In elk onderdeel wordt een verliezersronde gespeeld.

De jeugdcommissie organiseert deze wedstrijden in samenwerking met de seniorenwedstrijdleiding van de Onderlinge. De Onderlinge duurt 1 1/2 week, in die tijd kan er nauwelijks vrij gespeeld worden, maar van het kijken naar tenniswedstrijden valt ook een heleboel te leren en te kijken valt er genoeg!

Zoek in site:
Kalender: