Oranje Tennisclub  
Inloggen:

U bent hier: Home › Jeugd › Jeugd Algemeen

Jeugd Algemeen

OTC heeft een jeugdafdeling met ongeveer 230 jeugdleden in een leeftijdsopbouw van 7 tot 18 jaar. De organisatie van de verschillende activiteiten voor de jeugd wordt georganiseerd en gecoördineerd door de Jeugdcommissie (JC), een groep enthousiaste OTC-leden die zich betrokken voelt bij de jeugd. 

OTC is vooral een buurt-, vrienden- en familieclub; de meeste jeugd woont in de buurt en heeft familie en/of vrienden die ook lid zijn. Aanmelding kan via deze website onder het kopje ledenadministratie.

Taakverdeling Jeugdcommissie

- Annemarie ter Haar: voorzitter 
- Philip de Bruijn: bestuurslid Jeugd
- Harriët Garvelink: secretaris

- Willemijn Lammerts van Bueren: oranje-competitie
- Leontine van Suchtelen: woensdagmiddag competitie

- Marjolijn d'Engelbronner: zondagcompetitie

- Florentine Molkenboer: contactpersoon TennisTops inzake trainingen

- Katja Op de Coul: algemene zaken


Activiteiten komende periode:


Zondag 9 maart

Start competitie Oranje

Zondag 23 maart van 10-12 uur

Lentetoernooi voor basisschool jeugd
i.c.m. Open Tennis Dag
(Vriendjes/vriendinnetjes die misschien ook bij OTC willen tennissen, zijn van harte welkom!)

Zondag 30 maart , 9.30 uur

Ontbijt en training voor competitieteams woensdag (Groen) en zondag (Geel)

Maandag 31 maart

Start tennislessen

Zondag 6 april

Start zondagcompetitie (Geel)

Woensdag 9 april

Start woensdagcompetitie (Groen)

Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag)

Paastoernooi voor basisschool en Tenniskids

Vrijdag 30 mei

Jeugd Lustrumdag


Tennistops
Jan-Rienk van de Poel is wel bekend bij jullie, hij geeft namelijk al jaren les op OTC. De samenwerking is tot stand gekomen om de selectie (jeugd-)spelers van de clubs beter te kunnen voorzien in haar behoeften. Omdat Tennis TOPS ook de lessen verzorgd op T.V. De Delftse Hout enTV FullSpeed is het mogelijk om de leerlingen die niet geplaatst kunnen worden op hun eigen club in andere groepen onder te brengen.

Voor de recreantenleerlingen zijn er ook meer mogelijkheden; omdat we met meerdere trainers werken kunnen zij iedere avond terecht voor tennislessen. Alle trainers zijn gediplomeerd en hebben minimaal hun Trainer A-licentie. Sebastiaan Schijf, Mark en Florentine Molkenboer geven deze zomer de tennislessen. Florentine Molkenboer, al jaren actief op OTC,  houdt zich bezig met de coördinatie en indeling van de trainingsgroepen.

Verder werken wij nauw samen en worden goed ondersteund door de Jeugd Commissie en Technische Commissie. Naast het verzorgen van de tennislessen willen wij meer betekenen voor de club. Zo organiseren wij Jeugdtrainingsweken en zijn wij bezig met het opzetten van selectietrainingen.

Jeugdtennis vanaf september 2013 ingrijpend anders

Er gaan twee grote dingen in het jeugdtennis veranderen. Ten eerste wordt ieder kind verplicht op een bepaalde baan en met een bepaalde bal te spelen. Tevens wordt de jeugdcompetitie aangepast aan de moderne tijd en de belevingswereld van de kinderen.

Om tennis verslavend leuk te maken, gaan kinderen in Nederland vanaf september 2013 in de juiste kleur spelen. Zie het schema hieronder.

Het is de bedoeling dat veel meer kinderen in de toekomst partijen gaan spelen. Opvallend is dat maar 30% van de tennissende kinderen in Nederland in de leeftijdsgroep t/m 12 jaar geregeld partijen spelen. Zie het schema hieronder.

Dit is de reden dat de KNLTB onder andere de competitie gaat aanpassen zodat veel meer kinderen hieraan mee kunnen doen. De KNLTB wil uiteindelijk dat minimaal 50% van de kinderen minimaal 15 keer per jaar een partij speelt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de introductie van de rode en oranje World Tour.

Negen maanden wordt er iedere eerste zondag van de maand gespeeld. De rode World Tour kent 2 niveaus, rood 1 en rood 2. Rood 1 is het hoogste niveau en rood 2 het meer beginnende niveau. Kinderen van 3 tot 5 clubs komen bij elkaar met ploegen van 2 tot 10 kinderen. De kinderen worden in 2 ploegen verdeeld en spelen korte partijen tot 7 punten tegen elkaar. Na afloop (ongeveer 60 minuten met pauze) worden de punten per ploeg opgeteld en is er een dagwinnende ploeg. De resultaten worden verder niet bijgehouden of opgeslagen. Winnen en verliezen dus in een ploeg en op zeer informele wijze.

Kinderen die in de oranje World Tour mogen spelen zijn ouder dan de 'rode' kinderen. Vanaf 8 jaar mogen kinderen in oranje spelen. De oranje spelers gaan net zoals de rode spelers in ploegen naar wedstrijden. Ploegen bestaan uit 2 tot 8 spelers. Net zoals de rode World Tour wordt de eerste zondag van de maand gespeeld gedurende de maanden maart tot en met november. De partijen worden volgend het best of three tiebreak systeem gespeeld. De punten die de ploegen behalen worden opgeteld bij het World Tour resultaat. Aan het einde van het seizoen is het mogelijk een bronzen, zilveren of gouden World Tour resultaat te behalen.

Voor groen verandert er niet veel behalve dat de leeftijdsgroep t/m 12 jaar straks niet meer bestaat. De groene competitie is voor kinderen die in groen zitten. In de groene competitie wordt gespeeld met een groene bal. Vanaf september bestaat er geen gele bal (gewone bal) competitie voor deze leeftijdsgroep meer. Er wordt gespeeld om twee sets tot 4 games met twee games verschil. Bij 4-4  wordt een tiebreak gespeeld. De derde set wordt beslist door een tiebreak. Er wordt nog steeds gespeeld in de voorjaars- en de najaarscompetitie. 

Het Jeugdbestuur
Een groep actieve jeugdleden zit in het Jeugdbestuur. Dit jaar zijn dat Claire de Graaf, Paulien van der Meer, Roos Vliegen, Stephanie Zaaijer, Jan d'Engelbronner, Koen Gerla en Sebastiaan Kossen. Het jeugdbestuur organiseren het paaseitjestoernooi (inclusief warming-up), evenementen voor de jeugd en het jeugdkamp in samenwerking met de jeugdcommissie. Daarnaast helpt het jeugdbestuur de jeugdcommissie waar nodig.

Toernooien
De jeugdcommissie en de trainers vinden het belangrijk dat er wedstrijden gespeeld worden. Daarom hopen we dat de kinderen zoveel mogelijk meedoen aan toernooien. Van de betere spelers wordt verwacht dat ze minimaal 3 toernooien spelen en meedoen aan de Onderlinge. Een uitdraai van de toernooien hangt in het clubhuis.

De Onderlinge

Elk jaar wordt de Onderlinge georganiseerd, dit is een van de hoogtepunten van het seizoen en staat open voor alle leden.

Er wordt in 3 hoofd-categorieën gespeeld:
- Jeugd I voor kinderen van 12 jaar tot 18 jaar
- Jeugd II voor kinderen tot 12 jaar/13 jaar (basisschool)
- Jeugd III voor de jongste deelnemers op 3/4 baan

De onderdelen zijn meisjes- en jongensenkel, gemengd-, meisjes- en jongensdubbel. In elk onderdeel wordt een verliezersronde gespeeld. 

De jeugdcommissie organiseert deze wedstrijden in samenwerking met de seniorenwedstrijdleiding van de Onderlinge. De Onderlinge duurt 1 1/2 week, in die tijd kan er nauwelijks vrij gespeeld worden, maar van het kijken naar tenniswedstrijden valt ook een heleboel te leren en te kijken valt er genoeg!

AAMELDEN

Aanmelden als jeugdlid kan bij de jeugdcommissie ().

Terug naar boven

Zoek in site:
Kalender:
« Februari 2015 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1
Clubnieuws

-- Geen vermeldingen --Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Adres
Historie
Bestuur / Commissies
Ledenlijst
Overzicht donateurs
Verjaardagskalender
Wijzig lidgegevens
Lidmaatschap en contributies
Aanmeldingsformulier seniorleden
Digitaal Inschrijfformulier seniorleden
Aanmelden jeugdleden
Opzegtermijn lidmaatschap
KNLTB bondspasjes
Handleiding digitaal afhangbord
Lustrumagenda
Jeugdlustrumdag
Lustrumkleding
Jeugd Algemeen
Jeugdlustrumdag
Tenniskids
Activiteitenkalender
Competitiereglement e.d.
Jeugdtennis vanaf september 2013
Handleiding gebruik banen
Gebruiksaanwijzing verlichting
Eten en drinken
Kids Menu
Van de Technische Commissie
Teamindeling najaarscompetitie 2014
OTC Onderlinge 2014
OTC Open 2013
Algemeen
Evenementenoverzicht
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?