U bent hier: Home › Competitie - TC › Vanuit de teams

Vanuit de teams

DAMES DUBBEL DONDERDAG 2

Voor de donderdag damesdubbel team 2 was 1 juni de laatste speeldag. En ook de meest spannende van de hele competitie, want met een 4-0 overwinning op THOR De Bataaf zouden we kampioen kunnen worden. De eerste ronde verliep al spannend met een driesetter voor Mariëlle Gielink en (bij afwezigheid van Wil Pruijssers) invalster Odette Wijburg, maar gelukkig afgesloten met twee keer winst. De tweede ronde verliep voor Diana van der Velden en Monique de Kruijf heel vlot met een gewonnen wedstrijd. Alles hing af van de vierde partij van Mariëlle Gielink en Corine Bilars. De eerste set werd dik verloren, maar de cijfers draaiden om in de tweede set. In de derde set werd er gestreden voor het kampioenschap en we kwamen heel dichtbij. Maar met een 6-4 stand won THOR De Bataaf uiteindelijk die set en de partij. De eindstand in de competitie werd daardoor een gedeelde eerste plaats, en het kampioenschap ging naar Honselersdijk omdat wij destijds van hen verloren hebben. We zijn - na de eerste teleurstelling - toch enorm trots op dit resultaat en kijken terug op niet alleen een geslaagde, maar vooral ook sportieve en gezellige voorjaarscompetitie! 

 

DAMES DUBBEL DONDERDAG 1

DDD1, ofwel Dames Dubbel Donderdag 1, heeft dit voorjaar met veel plezier voorjaarscompetitie gespeeld. Met 2 buitenlandse speelsters, een Jamaicaanse en een Belgische, kon het natuurlijk niet anders dan dat dit sterren-team kampioen zou worden. Tot en met de laatste competitiedag slechts 1 punt verspeeld en met 6 punten voorsprong op de nummers 2 al kampioen. Volgend seizoen zullen we dan ook uitkomen in de hoofdklasse en ook daar gaan we weer de eer van OTC hooghouden.

Hermine Kok, Marja van den Heuvel, Jane Schiff, Elise Renard, Nicole Damen en Marjolijn d’Engelbronner

 

Wat internationale impressies:

Dit jaar werd mij gevraagd of ik ook wilde meespelen bij het damesteam op de donderdag. Omdat ik al met een paar dames speel leek mij het supergezellig ook de competitie mee te spelen. Doordat ik werk werd besloten dat ik alleen de 1e dubbel speel. Met onze supercaptain Hermine besloten we onze slagen bij Jan Rienk wat te laten verfijnen en te zorgen dat onze dubbelspel opstelling verbeterd. Iedere maandag middag werd onze techniek wat bijgeschaafd en dat resulteerde in een prachtig kampioenschap!! Volgend jaar ben ik er weer bij.

Nicole Damen

 

Je suis arrivée au Pays Bas l'été dernier et je me suis inscrite dans le club le plus proche de la maison, tout à avait par hasard , sans connaître l'esprit "benoordenhout ". L'été, j'ai joué en tournoi tant sur Den Haag qu'Amsterdam, les deux villes où je partage ma semaine. Les conditions ( vent ) et les terrains sont différents de la Belgique et ma première saison à été moyenne sans être mauvaise. 

Grâce à l'agréable Paul qui anime le club , j'ai pu rencontrer Marjolijn et Hermine notre capitaine en septembre et de la j'ai joué au sein d'un équipe OTC l'hiver à Westvliet. Nous avons gagné en hiver et Hermine m'a demandé si je voulais jouer le jeudi en voorjaarscompétitie ...

J'ai dis oui , l'équipe a du composer avec mon excellent caractère ... que certains peuvent trouver arrogant... mais : Il s'agit pour moi de concentration avec la finalité qui est toujours la même , la victoire ou la défaite mais dans le plaisir et avec le sentiment d'avoir donner le meilleur ...

sportive et compétitive je le suis depuis toujours .... et je le resterai toujours 

Notre excellent résultat et les deux titres sont  une victoire d'équipe et je remercie toutes mes partenaires avec lesquelles nous avons contribues à la victoire.

Elise Renard

 

 

Verslag zaterdag Heren 3 over competitiedag zaterdag 6 mei:

Een competitiedag voor Heren 3, voor ingewijden Mannen 1+1, wordt doorgaans aangevangen met een fantastisch ontbijt. Deze maal was Casper de gastheer, door wie wij, met Cinco de Mayo in onze directe herinnering, een heerlijke Mexicaanse maaltijd voorgeschoteld kregen. Op een goede bodem kan men bouwen en met die wijsheid  vertrokken wij vanuit het exotische Voorburg richting de van Zaeckstraat. 
Aangezien het aanbrengen van een fundering een activiteit is waar ook de tegenstanders in moeten delen, is bij de koffie een flink stuk New York Cheesecake met hen gedeeld, wat ervoor zorgde dat geen van ons nog zou struikelen over een hongerklop of suikerdeficiëntie.
De tegenstanders hadden moeite om een volledig team op te stellen, waardoor zij met een veeleisende invaller op de proppen kwamen; om kwart voor 5 moest deze uiterlijk vertrekken naar belangrijkere activiteiten. In combinatie met het feit dat wij het gebruik van onze wisselbaan moesten uitstellen, gezien de sportieve superioriteit van Heren 1, werd de beslissende dubbel als eerste gespeeld. Mark en eerdergenoemde Casper, hoewel nog nooit eerder samen op een tennisbaan gestaan, speelden de sterren van de hemel en trokken daarmee de algehele overwinning over de streep, terwijl de rest van de wedstrijden nog gespeeld moesten worden. De 5 wedstrijden die volgden waren slechts voor de statistieken, de dagwinnaar was immers al bepaald. 
Deze dag was een genot voor allen; het weer was prachtig, het tennis ook, de kapitein heeft in zijn leven nog nooit zo goed gespeeld, Casper won twee partijen, de forehand van Mark liep eindelijk vlekkeloos, Coen was gewoon goed (in de dubbel) en het bier smaakte fantastisch!
Volgende week spelen we weer thuis en proberen we onze ongeslagen status in thuiswedstrijden vast te houden, hopelijk kunnen we weer net zo hard genieten!

De Kapitein

Verslag gemengde zondagteam over competitiedag 29 april 2017:

Het gemengde zondagteam heeft 3-2 verloren en moest het, als vers gepromoveerd team, opnemen tegen de koplopers, waaronder een dame die een 5.5 staat en er een aparte telling op nahield en een heer met een baard, die een voor alle mannen onneembare vesting bleek. De mixed dubbel is gewonnen en ook de damesdubbel tegen de 5.5. Klaas heeft letterlijk gravel mogen bijten na een struikeling in de wedstrijd tegen de man met de baard. De dag werd afgesloten met een prima hap uit de keuken van Paul en Constanze.

Hartelijke groeten van Marjolijn, Marly, Mariët, Robert, Reinier & Klaas

 

VRIJDAGAVONDCOMPETITIE DAMES 1, Voorjaarscompetitie 2017

Sinds vorig jaar spelen wij (Caroline, Elke, Judig, Lizeth, Marieke, Sandra & Stephanie) de vrijdagavond competitie, waarbij het team 4 dubbelpartijen speelt. Schoorvoetend zijn we begonnen; voor een aantal van ons was het een debuut in de tenniscompetitie. Na de eerste keren van de baan te zijn gevaagd, hebben we ook een aantal wedstrijden gewonnen. En het wordt eigenlijk steeds leuker.
Op OTC zijn wij pioniers, want er is maar 1 team. Bij een thuiswedstrijd staan we vaak de 2e ronde op een verlaten park te spelen. Maar bij andere clubs spelen er meerdere teams en zijn er zelfs wachtlijsten om aan deze competitie-vorm mee te doen! Wij zijn enthousiast, en hopen dat we meer teams bij OTC op de baan kunnen krijgen. De wedstrijden starten om 19.00 uur, en rond 22.30 - 23.30 uur zijn we meestal wel klaar met spelen (en volgt de borrel).

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...