U bent hier: Home › Competitie - TC › Van de Technische Commissie

Van de Technische Commissie

Traditiegetrouw neemt OTC met diverse seniorenteams deel aan de voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. In het voorjaar 2017 waren dit de volgende teams:

• 1 dinsdagochtend damesteam
  • 2 donderdagochtend damesteams
  • 1 vrijdagavond damesteam
  • 8 seniorenteams op de zaterdag
  • 8 seniorenteams op de zondag

In 2015 namen 19 seniorenteams deel, verdeeld over de zaterdagmiddag (6), zondag (10), dinsdagochtend (1) en donderdagochtend (2). Op alle niveau’s, van beginnende tennisser tot ervaren competitiespeler, namen teams deel aan de competitie.

Welke competitievormen zijn er?

Kortweg zijn er volgende spelvormen:

Zaterdag: gemengde competitie, heren-, en damescompetitie.  Ook is er een heren 35+ competitie waarbij 2 singles en 3 dubbels worden gespeeld. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 13:00 uur.

Zondag: gemengde competitie, damescompetitie en herencompetitie.  Voor de gemengde competitie bestaat er tegenwoordig ook een 35+ competitie waarbij de teams, net als op zaterdag 5 wedstrijden spelen in tegenstelling tot de normale 8 wedstrijden op een dag. Op zondag beginnen de gemengde teams (behalve 35+ team) om 10:00 uur, de overige seniorenteams doorgaans om 13:00 uur.

Dinsdag- of donderdagochtend: damescompetitie, waarbij de teams op donderdag alleen damesdubbels spelen. Deze wedstrijden beginnen om 09:30 uur.

Vrijdagavond: dames- of herendubbel competitie, waarbij de teams alleen dubbels spelen. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

De meeste competitievormen bestaan uit een combinatie van singlepartijen en dubbels. Een competitieteam bestaat altijd uit tenminste 4 spe(e)l(st)ers. Afhankelijk van beschikbaarheid (niet iedereen kan alle 7 dagen), fysieke gesteldheid (niet iedereen kan/wil 2 of zelfs 3 wedstrijden spelen) en spelvoorkeuren (niet iedereen wil singelen en dubbelen) heeft een team meer spelers.  Veelal bestaan de meeste teams uit 6 tot 7 spe(e)l(st)ers. Gezien het grote aantal competitievormen en klassen, speelt ieder team op zijn eigen niveau. De gemengde competitie op zondag, bijvoorbeeld, heeft 8 klassen waardoor iedereen op zijn eigen niveau leuke wedstrijden kan spelen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via .

De tenniscompetitie staat daarnaast bekend als een zeer gezellige competitie: in de zon een drankje drinken met de tegenstanders en daarna een hapje eten in het clubhuis.

Hartelijke groet,

Edward Meijer, Michiel de Haas en Dennis Noppen