Wat is er te doen?

Groene competitie & Tenniskids World Tour
Voor kinderen zijn de World Tour en Groene competitie hét moment om zichzelf uit te dagen met een partijvorm én andere kinderen te ontmoeten. Elk voor- en najaar doen vanuit OTC zo’n zes competitieteams (groen/geel) mee aan de Groene competitie, zo’n drie teams spelen mee in de World Tour. Ouders ontvangen tijdig bericht vanuit de jeugdcommissie voor deelname aan de competitie.
Kijk voor meer informatie op https://www.centrecourt.nl/themas/tenniskids/Speeldata/

Toernooien
De Jeugdcommissie en de trainers vinden het belangrijk dat er wedstrijden gespeeld worden. Daarom wordt gestimuleerd dat de jeugd zoveel mogelijk meedoet aan toernooien op OTC, maar ook op ander tennisclubs in de regio. Van de betere spelers wordt verwacht dat ze minimaal 3 toernooien spelen en meedoen aan de OTC Onderlinge.
Kijk voor meer informatie over toernooien op www.knltb.nl of https://tenniskids.toernooi.nl/

De OTC Jeugd Onderlinge & Mini Onderlinge
Elk jaar wordt de OTC Jeugd Onderling & Mini Onderlinge georganiseerd, dit is een van de hoogtepunten van het seizoen. Alle jeugdleden kunnen zich hiervoor inschrijven.
De OTC Jeugd Onderlinge wordt in 3 categorieën gespeeld:

1. Middelbare school (categorie 1)
  2. Basisschool met GROENE bal op hele baan (categorie 2),
  3. Basisschool t/m 11 jaar met ORANJE bal op 3/4 baan (jongens-/meisjes-/gemengd dubbels door elkaar);

De onderdelen zijn enkelspel, dubbelspel en/of gemengd dubbel. In elk onderdeel wordt een verliezersronde gespeeld. Voor de kinderen die met RODE ballen spelen, in het miniveld spelen of nog helemaal niet of nauwelijks wedstrijdjes gespeeld hebben, wordt de Mini Onderlinge op één zondagochtend georganiseerd.
De Jeugdcommissie organiseert deze wedstrijden in samenwerking met de wedstrijdleiding van de OTC Onderlinge voor senioren. De Jeugd Onderlinge duurt anderhalve week.

Paaseitjestoernooi (jeugd)
Op Goede Vrijdag vindt het traditionele Paaseitjestoernooi voor basisscholieren plaats. Een gezellige combinatie van paaseieren zoeken èn lekker tennis. Voor de Tenniskids worden tennisspelletjes georganiseerd en ze kunnen rally's spelen met oudere kinderen. Voor de oudere jeugd wordt een clinic georganiseerd, inclusief wedstrijdjes. Vriendjes/vriendinnetjes die (nog) niet spelen bij OTC zijn van harte welkom. Nieuwe jeugdleden die net zijn begonnen met tennis kunnen ook meteen meedoen!

Dierendagtoernooi (jeugd)
Begin oktober organiseert de Jeugdcommissie samen met de trainers een toernooitje voor de jongste kinderen: voor de Tenniskids van 5-7 jaar en voor de Jeugdleden van 8-9 jaar! Omdat het Dierendag is mogen de kinderen in hun fraaiste dierenoutfits komen meedoen. Wel tennisschoenen aantrekken.

Halloweentoernooi (jeugd)
Eind oktober betekent Halloween! Tijdens het Halloweentoernooi (namiddag/begin avond) wordt voor basisscholieren en Tenniskids een griezelig potje tennis georganiseerd. Vriendjes/vriendinnetjes zijn ook welkom. Kom verkleed in je griezeligste kleren of neem je (zelfgemaakte) lampion mee: er zijn prijzen!
Voor de ouders langs de baan is er soep en glühwein verkrijgbaar.