KNLTB

Alle informatie over competitie en toernooien vind je in de nieuwe MijnKNLTB-omgeving. Deze nieuwe site kun je bereiken via mijnknltb.toernooi.nl.
Als lid van OTC ben je ook automatisch lid van de tennisbond KNLTB. Het bewijs van lidmaatschap is de KNLTB-pas die, vanaf 2019, meerdere jaren geldig is. Deze pas is van belang voor de competitie, toernooien en voor het afhangen/reserveren van een baan.
(verenigingsnummer OTC: 26500)

Pas verloren
Indien je jouw KNLTB-pas verloren bent of deze beschadigd is, kun je bij de ledenadministratie een nieuwe pas aanvragen. De vervangingskosten voor de 1e keer verlies/beschadiging zijn € 5; daarna worden de kosten €10 per keer.

Pasfoto vernieuwen
Idealiter zou de foto van een juniorlid na vijf jaar vervangen moeten worden; de foto van een seniorlid zou tien jaar mee moeten kunnen gaan en een 50-plusser hoeft maar éénmalig een foto in te leveren. Mocht je toe zijn aan een nieuwe foto op de pas, dan kan dit aangepast worden door een digitale foto te sturen naar ledenadministratie@oranje-tc.nl.
De kosten voor deze nieuwe pas zijn € 2,50.

Tijdelijke pas
Wanneer je als nieuw lid in afwachting bent van je KNLTB-pas of als je een vervangende pas hebt aangevraagd dan kun je, om banen af te hangen, gebruik maken van een tijdelijke pas die bij de bar beschikbaar is. De ledenadministratie zal je informeren als jouw nieuwe pas binnen is.

Vereisten voor de KNLTB-pasfoto
1. bestandstype moet jpg zijn
2. de verhouding moet (b*h) 3x4 zijn, resolutie minimaal 300*400 pixels
3. let op bestandsgrootte: max 8 MB.

Invoering meerjarige KNLTB-ledenpas per 2019

Waarom een meerjaren KNLTB ledenpas?
Samen met 1700 tennisverenigingen streeft de KNLTB er naar om een duurzaam tennisklimaat te realiseren. Zij stimuleren verenigingen te verduurzamen en willen hier ook zelf een bijdrage aan leveren.

Competities en toernooien
Op de meerjaren ledenpas wordt de speelsterkte niet meer getoond. Dit heeft consequenties bij het spelen van competitie en toernooien. In 2019 geldt het spelersprofiel op MijnKNLTB als legitimatie. Het algemeen reglement, competitie- en toernooireglement worden daarom aangepast. In deze reglementen, die in januari worden gepubliceerd, zullen alle vernieuwde procedures omtrent competities en toernooien nauwkeurig worden uitgelegd.